26 abr.

Malson i rodalies s’han convertit en sinònims per a gran part de la societat catalana. El debat sobre el mal funcionament de línies de tren com l’R3 s’ha fet extensiu a tot el transport públic. Però on és el problema: en la infraestructura o en els seus gestors? Hi ha mesures «urgents» que permetin sortir d’aquest atzucac? Estem mentalitzats per un canvi de xip en el transport? L’enginyer Santiago Montero és el convidat al «Diàleg obert» de l’Ateneu Manlleu d’aquest abril.


03 maig

20 anys després, Attiya es troba amb Steve, l’home que l’havia maltractat diàriament durant 2 anys. Vol saber com recorda la seva relació. Està disposat a assumir la responsabilitat de les seves accions violentes. A Better Man és un documental que vol ser una mirada a la revelació/curació que poden sentir aquells homes que han estat agressors i interpel·la a l’espectador sobre la violència de gènere, els rols i de la necessitat d’un canvi social.


06 maig

20 anys després, Attiya es troba amb Steve, l’home que l’havia maltractat diàriament durant 2 anys. Vol saber com recorda la seva relació. Està disposat a assumir la responsabilitat de les seves accions violentes. A Better Man és un documental que vol ser una mirada a la revelació/curació que poden sentir aquells homes que han estat agressors i interpel·la a l’espectador sobre la violència de gènere, els rols i de la necessitat d’un canvi social.


12 maig

Sa(bis) és una iniciativa de l’Ateneu Manlleu que, entre d’altres, vol facilitar la venda de productes alimentaris de proximitat i sense intermediaris. Però no és només això. Vol ser un espai per visualitzar la tasca dels agricultors i ramaders de l’entorn més proper. Sa(bis) proposa una visita als ruscos d’abelles de l’Irineu per saber com viuen i s’organitzen les abelles, les seves formes de comunicar-se, que mengen, com fan i emmagatzemen la mel. Alhora, també es podran conèixer els diferents sistemes de treball i les principals tasques que realitza l’apicultor.


18 maig

Joan Reig presenta el seu primer disc en solitari després de més de 35 anysals escenaris. L’aturada que han fet Els Pets aquests darrers dos anys ha permès al bateria dedicar-se a presentar un repertori més personal íntim. Ara, recull en un disc sis cançons que són un resum d’allò que interpreta en els seus concerts: peces pròpies noves, d’altres d’Els Pets readaptades i també versions d’artístes que l’han marcat com a músic i persona. El concert de l’Ateneu Manlleu serveix per presentar el disc a Osona.


24 maig

L’islam s’ha inserit en el nostre món contemporani global. Moltes vegades però la realitat d’aquesta religió monoteista s’ha distorsionat d’una manera interessada. Què és l’islam? La Dra. Dolors Bramon, islamòloga i una de les principals especialistes en aquest tema és la convidada del «Diàleg Obert» de l’Ateneu Manlleu d’aquest maig.


26 maig

Els migdies de primavera són de bon aprofitar. Per això, l’Ateneu et proposa un «vermut» a la terrassa amb la música de JA DJ!. Si Hipòcrates, que és considerat el pare del vermut de l’antiga Grècia, hagués conegut JA DJ!, ja l’hauria afegit a la fórmula base d’aquest beuratge que ha anat evolucionant fins als nostres dies. L’estil de les sessions musicals de JA! Dj transiten per l’indie-rock-pop-electro made in Manlleu.
.


27 maig

Carles Belda és per a molts l’acordionista de referència dels Països Catalans. Actua a l’Ateneu per presentar-hi dos discos. L’un és un recull de peces que li fan el pes i que ha anomenat “Manxa enrere”. I l’altre, dotzena i mitja de noves composicions basades en topònims dels Països Catalans. Una sessió instrumental total on vol compartir sense gaire paraules una tria de productes de centímetre 0.


02 juny

Chronik actuen a l’Ateneu per presentar el seu nou disc «Bonum Tenebris». Aquesta banda de punk-rock Metal de Manlleu/Torelló presenta un repertori de temes propis. Nascut com un grup de versions l’any 2015, ha anat evolucionant fins a trobar un estil propi amb un directe potent. En el concert de presentació, que es farà a la terrassa de l’Ateneu, també hi actuaran Ars moris i Golpe de Remo.


07 juny

Petitet és un exmúsic gitano, fill d’un dels palmeros del mític Peret, i afectat d’una malaltia rara, la miastènia gravis. Ell va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de Barcelona. Petitet compleix la seva promesa i amb una vintena de músics gitanos (genials però indisciplinats) intenta aconseguir el miracle que s’entenguin amb… una orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Petitet (Rumba pa’ ti) és la crònica d’una carrera d’obstacles i d’un somni.