Cinema | Docs Barcelona .- “Angry Inuk” (Inuit enfadat)

«Angry Inuk» és un documental que vol donar veu a les desubicades famílies d’esquimals que habiten les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. Amb la caça de les foques com a eix, la pel·lícula s’endinsa als hàbits socials i en el xoc que suposa amb les organitzacions ecologistes, partidàries d’eradicar la matança d’aquests animals, símbol de la lluita pel medi ambient.

Les foques són un dels principals símbols de l’activisme pels drets dels animals. Malauradament, són també l’aliment bàsic i un dels fonaments de l’economia dels inuits, una cultura indígena d’alt valor cultural. La tradició ancestral de caçar foques no només és necessària per a la seva alimentació i economia, sinó que té un rol central en l’àmbit social i de la identitat inuit.

La sorollosa lluita de les principals organitzacions ecologistes per erradicar la matança de foques al món ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida d’aquesta comunitat que, a causa de la seva naturalesa silenciosa, no ha tingut mai veu en el debat públic.

Amb aquest documental, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dóna per fi al seu poble l’oportunitat de defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida i de plantar cara als grans grups ecologistes internacionals que mai els han volgut escoltar de primera mà.


Detall de l'esdeveniment

  • Data: diumenge, 08/10/2017 de 18:00 a 19:30
  • Preu: 3€ (socis gratuït)
  • Lloc: Ateneu Manlleu
  • Categoríes: