Cinema | Docs Barcelona.- Petitet (rumba pa’ ti) i tertúlia sobre aquest documental

Petitet és un exmúsic gitano, fill d’un dels palmeros del mític Peret, i afectat d’una malaltia rara, la miastènia gravis. Ell va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de Barcelona. Petitet compleix la seva promesa i amb una vintena de músics gitanos (genials però indisciplinats) intenta aconseguir el miracle que s’entenguin amb… una orquestra simfònica!

Petitet (Rumba pa’ ti) és la crònica d’una carrera d’obstacles, a vegades dura i sovint divertida, sobre la lluita desigual d’un somiador contra totes les circumstàncies. La crònica de més d’un any d’aventures i desventures que culmina el dia que en Petitet compleixi la seva promesa en el Gran Teatre del Liceu.

Carles Bosch, un dels directors de “Balseros”, documental que l’any 2003 que va merèixer la nominació als Oscar com a Millor Pel·lícula Documental, encapçala l’equip de la pel·lícula. Un equip que també ha merescut altres guardons com per “Setembres” que va ser finalista a l’IDFA, o a “Bicicleta, cullera, poma”, guanyador del Goya i el Gaudí en categoria documental.

Després ‘aquesta segona projecció de «Petitet» (19.45 h) us convidem a fer tertúlia amb dues manlleuenques que han participat en el documental: Mireia Pla (violoncelista i una de les protagonistes) i Ariadna Dot (productora de Lastor Media).

Projecció dins el cicle Docs Barcelona del Mes

 


Detall de l'esdeveniment

  • Data: diumenge, 10/06/2018 de 18:00 a 19:00
  • Preu: 3 € (gratuït socis ateneu)
  • Lloc: Ateneu Manlleu
  • Categoríes: