Cinema | Docs Barcelona.- “Amazona”

Què fa que una persona sigui bona mare? La cineasta Clare Weiskopf debat en aquesta pel·lícula documental “Amazona” sobre les noves visions de la maternitat i la llibertat de la dona. Weiskopf ho planteja partir de l’experiència viscuda amb la seva mare, que va abandonar-la a ella i el seu germà amb 11 anys per instal·lar-se a la selva.
Trenta anys després, Clare queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat.
Un viatge fascinant entre mare i filla per l’Amazona de Colòmbia, ple de converses que fan saltar espurnes i que ens situa davant d’un dilema moral sobre llibertat i responsabilitat.
Davant de la complexitat de l’acte de viure, la nostra societat ha decidit simplificar-ho tot a través de pautes que assenyalen com ha de ser la mare, el pare, la filla, els amics, els amants. Aquesta pel·lícula aconsegueix desprendre’ns d’aquestes pautes i col·locar-nos en un altre lloc, almenys per qüestionar allò que considerem “normal”. «Amazona» sap capturar l’incategoritzable. Allò que porta a prendre una decisió que la societat no entén. “Amazona” va obrir el festival DocsBarcelona de 2017.

Activitat dins de la campanya del 25-N- Dia Internacional contra la Viòlencia de Gènere de l’Ajuntament de Manlleu

Col·labora:


Detall de l'esdeveniment

El esdeveniment acaba el 05 novembre 2017