Cinema | Docs del mes.- “Free lunch society”

Renda bàsica garantida, sí o no? Aquesta pel·lícula documental sorprenent i reflexiva posa sobre la taula una idea i un debat que torna a estar de ple en l’agenda social. Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets/obligacions i a un sistema econòmic burocràtic.
La idea que tots els majors de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant, divideix opinions, però no en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes estan tots a favor seu, mentre que tots els altres grups polítics estan en contra. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. Farà a la gent mandrosa? O ens alliberarà de gran càrrega? I que hi ha dels robots, que en un futur no molt llunyà provocarà que la majoria dels treballadors siguin prescindibles?
Un debat d’abast global que també ens afecta. El Parlament ha aprovat una Renda Garantida de Ciutadania (RGC), una ajuda, que entra en vigor al 15 de setembre i que substituirà la Renda Mínima d’Inserció (RMI). El nou subsidi vol lluitar contra l’exclusió social i garantir una “vida digna”.

 


Detall de l'esdeveniment

  • Data: dijous, 07/12/2017 de 21:00 a 22:15
  • Preu: 3€ (Socis grautït)
  • Lloc: Ateneu Manlleu
  • Categoríes: