Diàleg obert.- Com gestionem la cultura

S’ha de subvencionar la cultura? La resposta molt la trobaran òbvies. D’altres tindran clar que no. Però amb quins criteris? Hi ha moltes maneres de gestionar la cultura, tant en l’àmbit local com en el nacional. Quin ha de ser l’objectiu estratègic de la cultura i les polítiques públiques en aquest àmbit? El filòsof i consultor cultural, Xavier Fina és el convidat al «Diàleg obert» de febrer.

En època de vaques magres aquest debat es posa sobre la taula i genera centenars de preguntes. Com canvia una societat amb unes o altres polítiques culturals, la cultura pot ser festiva o són àmbits diferents, perquè en el cas de la cultura parlem de subvencions i en el de la investigació es parla d’inversions…

Xavier Fina i Ribó (1965) és gestor cultural i filòsof. Des de 1989 treballa en el sector de la recerca i consultoria relacionades amb l’àmbit cultural. Ha estat professor de polítiques culturals a la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador del màster de gestió cultural de la Universitat de Barcelona. Va ser membre de l’equip de Josep Maria Bricall, que va promoure i desenvolupar la primera versió del CoNCA. És coautor, entre altres estudis, del Retorn social de la cultura. Col·labora amb diferents mitjans de comunicació com el diari Ara, RAC 1 o Catalunya Ràdio.


Detall de l'esdeveniment