Diàleg Obert.- «El malson de la R3 i rodalies. Reflexions sobre el transport públic a Catalunya»

Malson i rodalies s’han convertit en sinònims per a gran part de la societat catalana. El debat sobre el mal funcionament de línies de tren com l’R3 s’ha fet extensiu a tot el transport públic. Però on és el problema: en la infraestructura o en els seus gestors? En línies com l’R3 hi ha exemples de trajectes amb tren que duren més ara que fa cinc anys. Hi ha mesures «urgents» que permetin sortir d’aquest atzucac? Tothom parla de mobilitat sostenible i transport col·lectiu però estem preparats com a societat per a un canvi de xip? L’enginyer Santiago Montero és el convidat al «Diàleg obert» de l’Ateneu Manlleu d’aquest abril.

Santiago Montero és enginyer Industrial per l’ETSEIB-Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (1972). Ha desenvolupat la seva carrera professional en llocs de responsabilitat en diverses empreses que van des de la logística, la distribució siderúrgica, materials de construcció i producció industrial fins a l’enginyeria d’instal·lacions. Ha estat president de l’Associació Empresarial TecnifuegoAespi, assessor de la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona i membre actiu d’institucions tècniques a nivell estatal i europeu. És consultor i tècnic de diverses empreses i institucions.

El seu coneixement exhaustiu de les infraestructures de transport i la seva interacció amb l’economia i la societat, i la seva trajectòria en aquesta variada gamma d’activitats professionals i institucionals, li proporcionen una àmplia visió sobre la problemàtica dels diversos mitjans de transport, des del punt de vista social, tecnològic, empresarial i econòmic. És autor, entre d’altres, del llibre «Ferrocarril, el medio de transporte del siglo XXI».

Entrevista de Jaume Barberà a Santiago Montero al programa “Retrats” del Canal 33 (clica per veure aquí)

 


Detall de l'esdeveniment