Lletres.- La ciència dels superherois

El Dr. Jordi Ojeda proposa en aquesta conferència reflexionar la vinculació entre la ciència i el món del còmic. A partir de presentar els còmics de superherois i els personatges més populars es pot visualitzar com els còmics són un instrument d’aprenentatge i de sensibilització i com els guionistes i dibuixants de superherois aconsegueixen que la seva ciència resulti correcta més vegades del que es podria esperar. Aquesta activitat és organitzada per L’Escriba.

En aquesta conferència es podrà comprovar com els guionistes i dibuixants de còmics de superherois aconsegueixen que la seva ciència resulti correcta més vegades del que es podria esperar. És evident que en el món del còmic hi ha llicències creatives que són producte de la imaginació, que fa que alguns dels poders siguin inversemblants, però l’anàlisi per a arribar a aquesta conclusió també pot ser un bon aprenentatge. Una conferència per visualitzar la influència que té aquest tipus de lectura en la cultura i personalitat dels lectors, a més del seu reconegut caràcter pedagògic, tant de transmissió de coneixements com d’habilitat de comunicació i hàbit de lectura.

Jordi Ojeda és doctor enginyer industrial. És professor del Departament d’Empresa a la Universitat de Barcelona (UB). A l’àmbit de la divulgació de la ciència i de la tècnica dirigeix el projecte “Còmic, ciència i tecnologia”, on ha realitzat nombroses exposicions i conferències, a més de llibres i articles de divulgació de la ciència i la tecnologia emprant les vinyetes i el cinema fantàstic com a recurs pedagògic. Més informació de les activitats del projecte de divulgació al bloc:

http://comiccienciatecnologia.blogspot.com


Detall de l'esdeveniment