Oberta la inscripció pels cursos i tallers de l’Ateneu Manlleu

Aquest primer trimestre de 2018, l’Ateneu Manlleu inicia nous trimestres en els cursos periòdics. L’oferta de cursos s’ha renovat completament. Destaca la proposta per poder fer pilates amb dos grups (dilluns i dijous), un curs de mandales (dimarts) i el curs de Sumi-e (dimecres) que incorpora un segon nivell per aquells que ja han fet la introducció inicial. També destaca com a gran novetat un curs sobre el moviment feminista (dilluns) i un taller monogràfic sobre tecnologia per a l’expressió sonora (3 de març). Les inscripcions i sol·licitud d’informació es poden fer al correu info@ateneumanlleu.cat. Els cursos i activitats proposades es realitzaran sempre que hi hagi un nombre mínim d’inscrits.

PILATES
El mètode Pilates és un sistema d’exercicis centrat en la postura la respiració i el desenvolupament de la força i la flexibilitat. Amb aquests exercicis podem aconseguir que els músculs s’estirin al mateix temps que es tonifiquen. La forma física és el primer requisit per a la felicitat.
Grups
Dilluns.17.15-18.15h
Dijous. 17.30-18.30h
Inici. 29 de gener i 1 de febrer.
Impartit per Paula Mesa.
Preu curs: 60 € (8 sessions). Socis ateneu: 55 €.
Inscripcions i més informació: info@ateneumanlleu.cat

FEMINISME. FEMINISMES. QUEER IS COMING!
Introducció a una possible història sobre el pensament feminista
Després de passar unes quantes dècades abandonat i menystingut, el pensament feminista ha tornat. On havia anat? Algú l’havia vist marxar? Qui el va foragitar? Aquest taller es presenta com una introducció a la història del pensament feminista per conèixer les principals idees de les tres onades del feminisme, per mitjà dels textos d’algunes de les pensadores més importants de cada onada quin impacte van tenir i quins canvis van suggerir al corrent en qüestió, tant en l’àmbit social com també en el creatiu.
Dilluns. 19-20.30 h.
Inici. 5 de febrer.
Impartit per Raquel Santanera
Preu curs: 40 € (7 sessions). Socis ateneu: 35 €.
Inscripcions i més informació: info@ateneumanlleu.cat

MANDALES
Els mandales són pintures simbòliques que s’han donat a totes les cultures. En aquest taller treballarem, a partir de l’essència dels mandales, en diferents manifestacions i tècniques, per tal de poder fer les nostres pròpies i originals creacions. Un taller per gaudir i connectar amb el nostre centre.
Dimarts. 17.30 h -18.30 h.
Inici. 30 gener.
Impartit per Jaume Tebé.
Preu: 80 € (8 sessions). Socis ateneu: 75 €. Cal portar material bàsic.
Inscripcions i més informació: info@ateneumanlleu.cat

CURS DE SUMI-E I
Curs per poder conèixer aquesta pintura mil·lenària tradicional xinesa. Sumi-e, en japonès, vol dir “tinta i pintura”. Utilitzant el paper d’arròs, amb el pinzell i la tinta negra, ens introduirem en aquesta tècnica monocromàtica, de filosofia zen, que expressa la bellesa de la senzillesa de la natura.
Dimecres. 17.30 h – 19 h.
Inici. 7 de febrer.
Impartit per Josep Maria Roma
Preu curs: 100 € (10 sessions). Socis ateneu: 80 €. Material inclòs.
Inscripcions i més informació: info@ateneumanlleu.cat

CURS DE SUMI-E II
Curs pels qui ja han participat en el primer nivell introductori. En aquest, els participants es retroben en el camí de la tinta i el pinzell per a després de practicar els “Quatre honorables Cavallers” i aprendre altres pinzellades seguint la tècnica del Sumi-e.
Dimecres. 19 h – 20.30 h.
Inici. 7 de febrer
Impartit per Josep Maria Roma
Preu curs: 100 € (10 sessions). Socis ateneu: 80 €. Material inclòs.
Inscripcions i més informació: info@ateneumanlleu.cat

TALLER MONOGRÀFIC

TECNOLOGIA PER A L’EXPRESSIÓ SONORA
Monogràfic d’introducció a les principals eines de control i expressió pensat tant per a directes com per a producció en estudi. El taller proposa una activitat pràctica com és la de crear un dispositiu de control gestual bàsic a partir d’una eina comú: un telèfon mòbil (Android o iOS).
Dissabte 3 de març. 10 h a 14 h.
Impartit per Carlos Martorell.
Preu monogràfic: 20 €. Socis ateneu: 18 €.
Inscripcions i més informació: info@ateneumanlleu.cat

TOTS ELS CURSOS REQUEREIXEN D’UNA INSCRIPCIÓ MÍNIMA. 

Llegir-ne més Sense comentaris

Inici de la nova temporada 2017-2018 a l’Ateneu Manlleu

L’Ateneu de Manlleu inicia aquest 25 de setembre nova temporada. L’objectiu del nou curs es manté inalterable: Consolidar un projecte que sigui un pol cultural i associatiu de Manlleu i Osona.

L’Ateneu mantindrà una programació cultural regular. Pel que fa a la programació musical vol ser estilísticament eclèctica, estrenant disc de grups locals a més d’apostar per algunes propostes emergents i/o artísticament innovadores. Continuen les projeccions de cinema documental amb el «Docs Barcelona del mes». L’objectiu es assentar-la ja que es valora la qualitat dels treballs i la capacitat per estimular el pensament crític. També es mantenen els «Diàlegs», una tertúlia d’actualitat oberta que vol ajudar a generar opinió entre els socis. Aquest curs (de cara al segon trimestre) es volen potenciar l’oferta de cursos, activitats i formació setmanal que aquest trimestre tindrà el taller de glosa que cada dimecres.

També hi haurà activitats puntuals, ja sigui pròpies de l’Ateneu o d’entitats col·laboradores o organitzades conjuntament amb col·lectius. Cafè literaris, debats filosòfics,… tot amb l’objectiu de reflectir pluralitat cultural. Entre les activitats puntuals de l’any destaquen les activitats de recerca de la memòria històrica que aquest any està dedicada als emboscats (informació des de l’agenda de l’Ateneu)

Des d’aquest curs tenim l’objectiu d’eixamplar el concepte cultural. Per això es posarà en marxa el projecte Sa(bis) (informació des del web de l’Ateneu)

Es pot viure sense cultura però no val la pena!

Llegir-ne més Sense comentaris

Comunicat. Condemna als atacs a la democràcia i les institucions del país

Després dels fets ocorreguts aquest dimecres 20 de setembre amb les detencions i escorcolls en seus del Govern de la Generalitat de Catalunya. L’Ateneu Manlleu manifesta que:

Davant les accions que el govern de l’Estat espanyol està duent a terme els darrers dies contra el referèndum de Catalunya de l’1 d’octubre, l’Ateneu Manlleu vol expressar públicament el rebuig rotund a aquestes accions repressives que han generat una situació insostenible que només pot superar-se per la via democràtica.

L’Ateneu, que s’inspira en els principis bàsics de cultura i llibertat, condemna als atacs a la democràcia i a les institucions del país.

Fa dies que s’estan trepitjant drets intocables en democràcia: suspenent actes, entrades a mitjans de comunicació, tancant webs, querellant-se contra càrrecs electes, amenaçant a funcionaris…. Aquests fets són gravíssims i estan posant en qüestió el sistema de drets i llibertats.

Llegir-ne més Sense comentaris

L’Ateneu estrena temporada

L’Ateneu acollirà aquest nou curs 2016-2017 activitats de dimarts a diumenge. De dijous a diumenge hem concentrat la programació pròpia de l’entitat i la resta de dies la que altres agents fan al nostre espai. A grans trets la programació pròpia periòdica manté el debat amb el «Diàleg obert», el cinema amb «El documental del mes» i els concerts musicals. Com a novetat aquest any intentarem «aixecar» un concert musical emergent al mes. La idea passa per buscar algun tipus de finançament o col•laboració que permetés fer aquesta activitat gratuïta.

Llegir-ne més Sense comentaris

Nova web de l’Ateneu

L’Ateneu Manlleu estrena web.  La nova web manté el domini www.ateneumanlleu.cat i amb aquesta remodelació total vol augmentar la seva agilitat i funcionalitat. La nova pàgina, que un cop oberta anem millorant, està adaptada per poder ser consultada des de dispositius mòbils. La web inclou la presentació de l’entitat, tota la programació d’activitats, notícies i l’opció de fer-se soci. La web s’ha realitzat amb la col·laboració del soci Àlex Miras.

Llegir-ne més Sense comentaris

Millores a l’espai de l’Ateneu

Al llarg d’aquests primers mesos del curs s’estan fent algunes millores a l’Ateneu. Inicialment s’actuarà a l’Espai 1 (a la zona de la barra). L’objectiu és, un cop posat en funcionament al curs passat, anar adaptant l’espai. Aquesta actuació vol fer més càlid i acollidor aquest punt de trobada de l’Ateneu. Altres actuacions previstes, pendents del finançament, són la millora de la sonoritat de l’espai 2 (pendent d’una convocatòria de subvencions) o millores en el sistema de climatització.

Llegir-ne més Sense comentaris